Előre mostFigyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre

Meton-FC Dabas SEBékéscsaba 1912 Előre

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
24. forduló

Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre

0-3 (0-0)

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!


Időpont: 2024. április 14. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Wellis Sportpark

Cím: 2371 Dabas, Tabáni u. 1.

Játékvezető: Újhelyi Tamás

Asszisztensek: Balla Levente, Gergely Márton

Dabas: Berta Csaba, Jancsó Csaba Béla, Forrai Zoltán, Kócsa Tamás Gergely, Kotroczó Péter, Józsa Marcell Ádám, Csóri Balázs, Földeák Levente, Molnár Zoltán, Molnár Bence, Domokos Bálint. Cserék: Balogh József Dániel, Karcag Noel Zsombor, Forgács András, Kovács Kristóf, Knolmár Milán, Zsuppán, Donát, Mayer Máté, Bokros Bonifác, Ispán Csanád Attila, Benkő Márton, Domokos Bence.
Vezetőedző: Tóth László

Békéscsaba: Póser Dániel, Pintér Norbert, Zádori Krisztián, Vólent Roland, Hodonicki Márk, Pusztai András, Mikló Roland, Kuzma Hunor Álmos, Albert István, Tóth Máté. Bora György. Cserék: Krnács Richárd, Somogyi Pál Csaba, Komáromi Csongor, Kovács Gergő, Farkas Márk, Mihály Bálint, Zvara Levente Mátyás, Hulicsár Máté, Kóródi Nándor, Sármány Kristóf.
Vezetőedző: Csató Sándor

 Gólszerzők: Zádori Krisztián (49. perc), Farkas Márk (81. perc), Bora György (85. perc).

 Sárga lapok: Albert István (34. perc), Földeák Levente (42. perc), Molnár Bence (74. perc).


Az első valamirevaló lehetőség előttünk adódott a 9. percben, akkor sarokrúgást követően Vólent fejelt a kapu fölé. A 10. percben Hodonicki cselezte be magát a vendég kapu elé, végül kimaradt a lehetőség. A 12. percben egy dabasi szabadrúgást követően Kotroczó került helyzetbe, de szerencsére csak az oldalhálót találta el. A 19. percben egy hazai kontratámadás után a játékvezető véleményes ítélete borzolt a kedélyeket. A 25. percben Józsa Marcell szabadrúgása szállt a vendég kapu felé. A 31. percben Mikló szaladt el a szélen, beadására két csabai támadó is érkezett, de egyikük sem tudta a kapuba fejelni a labdát. A 34. percben megszületett a mérkőzés első sárga cédulája: Albert állított meg szabálytalanul egy hazai kontrát. A 36. perben egy támadás végén Vólent került helyzetbe, csak az utolsó pillanatban tudott az egyik védő hárítani. A 38. percben újabb sarokrúgáshoz jutott az Előre és sikerült újra zavart kelteti a hazai kapu elé, az eredmény azonban sajnos nem változott. A 42. percben Földeák kapott sárgalapot és a félidei szünetig hátralévő időben már nem változott az eredmény.

A szünetben Csató mester két helyen is változtatott, Vólent és Pusztai helyett Sármány, illetve Farkas folytatta a játékot. A 48. percben óriási lehetőség adódott a dabasi kapu előtt, egy baloldali beadást követően Zádori hagyta ki a ziccert. A 49. percben megtört a jég: egy kontra végén Sármány beadására Zádori érkezett jó ütemben (0-1). Érezhetően jó hatással volt játékunkra a két félidei csere, a mérkőzés ezen szakaszában a Dabasnak nem volt orvossága ellenünk, sorra vezettük a támadásokat, épp csak az utolsó pillanatokban tudtak menteni. A 64. percben a Dabas is két játékost cserélt, ugyanebben az időpontban a Csaba is frissített: Kuzma helyett Komáromi kapott lehetőséget. Közben a dabasiak új lendületet kaptak, néhány percre némileg beszorultunk. A 69. percben óriási helyzetet hagytak ki a hazaiak, Mayer lőtt a kapura, de szerencsére nem változott az eredmény. A 72. percben Csató mester újra cserélt, Tóth Máté helyett Zvara Levente érkezett a középpályára. A 74. percben a hazai csapatnál Molnár Bence kapott sárgalapot, majd a 81. percben megdupláztuk az előnyt, Zvara szögletét Farkas pofozta a hálóba (0-2). A 85. percben egy újabb szögletvariáció végén Bora György talált kapuba, ezzel be is állítottuk a végeredmény (0-3). Az utolsó öt percben még Kóródi is lehetőséget kapott, aki Zádori helyett kapott néhány perc játéklehetőséget. A mérkőzés végén a játékvezető még három percet hosszabbított, de a végeredmény már nem változott.

Csató Sándor: – Az első félidőben szervezett volt a hazai együttes, mi viszont elmaradtunk attól amit elterveztünk, sőt önmagunkhoz mérten gyengén játszottuk. A második félidőben a cserék hatására feljavult a teljesítmény és a játék is felgyorsult. Ennek köszönhetően előbb helyzeteket alakítottunk ki, majd a gólokkal sem maradtunk adósak.


INFORMÁCIÓK:

A felnőtt belépőjegyek 1.200,- forintba, míg a diák-nyugdíjas 800,- forintba kerülnek. Parkolás a stadionon kívül, az utcán lehetséges.


 

Esemény, jegyzőkönyv, tabella:

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Beharangozó: Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre

A harmadosztályú bajnokság 24. fordulója következik 2024. április 14-én (vasárnap) és a Békéscsaba 1912 Előre első csapata 16:00 órás kezdési időpontban Dabason lép pályára.

Meton-FC Dabas SE - Békéscsaba 1912 Előre

Mindenféle fura visszhang jött szembe a Honvéd II. elleni mérkőzés (1-0) után, de szándékosan nem szeretnénk ezeket részletezni, hiszen sosem volt szándékunk felvenni a kesztyűt, vagy bármilyen provokációnak felülni – bár jelen helyzetben érthetetlennek tartjuk ezeket. Itt szeretnénk ismét leszögezni, hogy továbbra is mindenki azon dolgozik a klubnál, hogy a lehető legtöbb mérkőzésen győzni tudjunk, minél több pontot gyűjtve megnyerjük a bajnokságot, majd az osztályozó mérkőzéseken ki tudjuk harcolni a feljutást, így a 2024/2025-ös idényben újra a másodosztályban tudjunk szerepelni. Azt senki sem mondta, hogy könnyű lesz, nem lehet minden meccsen parádézni és kizárt dolog, hogy ne legyenek egy csapat életében kisebb-nagyobb mélypontok. Ilyesmiről azonban esetünkben szerencsére nem lehet beszélni, a motiváció és az akarat is megvan, de mégis vannak olyan napok, amikor nem minden alakul úgy, ahogy elterveztük – ilyen az élet, a sport, a labdarúgás. Szerintünk ez mindenki számára világos lehet, mint ahogy az is, hogy a negatív, vészjósló megjegyzések egyáltalán nem viszik előre a dolgokat, sőt! Nyilván az építő jellegű kritikákkal nincs semmi gond – ezeket tisztelettel megköszönjük – és higgyék el a stáb, a vezetőség is látja-tudja, hogy miben és milyen módon szükséges még javulnunk, fejlődnünk. Ideális állapot sosem lesz, olyan nem létezik a sportban, a zavaró körülményeket lehet és kell is minimalizálni, de teljesen tökéletes státusz egyik klub, egyik csapat életében sem lesz. A számokkal, a tényekkel viszont nem nagyon lehet vitatkozni, így azzal sem, hogy csapatunk 2024-ben még veretlen, továbbra is magabiztosan, hét pont előny birtokában vezeti a táblázatot, ami a lényeghez bőven elegendő. Azt is tudjuk, hogy mindenki minket szeretne megverni, adott esetben életük mérkőzése is összejöhet az ellenfélnek. De, ettől függetlenül számunkra és tudjuk, hogy szurkolóink számára is csak a győzelem elfogadható minden esetben. Ennek tudatában lépünk pályára minden tétmeccsen, tehát szó sincs arról, hogy tartalékolnánk vagy ne vennénk komolyan az ellenfelet – ezt is érdemes tisztába tenni.

Békéscsaba 1912 Előre - Meton-FC Dabas SE 3-0 (1-0)

Maradjunk még a makacs dolgoknál, a számoknál néhány mondat erejéig. A jelenlegi állapotban összehasonlítva a négy harmadosztályú csoportot vezető együtteseket, több kritérium szerint is mi vagyunk a legjobbak. A legtöbb pontot (62) mi szereztük és a vereségek számában is mi rendelkezünk a legkiemelkedőbb mutatóval, hiszen mindössze egyetlen egyszer maradtunk alul az egész idényben. A rúgott gólok számában (68) is vezetjük a képzeletbeli táblázatot úgy, hogy a legkevesebb gólt (17) kaptuk a négy csoport jelenlegi első helyezettjei közül, így aztán gólkülönbségünk (+51) is nyilván a legtöbb. A leghosszabb veretlenségi sorozatot (15) a Putnok produkálta a nyilvánvalóan sokkal könnyebb Észak-keleti csoportban (nem megbántva ezzel senkit), mi az Iváncsával együtt leghosszabb 12-12 mérkőzésen keresztül voltunk veretlenek. Mesterünk mérlege is igen jól néz ki, hiszen 25 vezetőedzőként eltöltött meccs után (ebből 3 Magyar Kupa, a többi bajnoki), 21 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség egyenleggel bravúrosnak mondható a produktum. Nyilván lehetne még ragozni számtalan más szempont szerint is a dolgot, hiszen amikor egy csapat ilyen szinten oldja meg az elméletben kötelező feladatokat, akkor sokféle statisztikát lehet kinyerni, ami alátámasztja a dolgokat, a lényeg azonban a bajnoki tabellán látszik, ezzel pedig senki sem tud vitatkozni.

Következő ellenfelünk a Dabas, a harmadosztály egyik klasszikus középcsapatának számít. Jelenleg 8 győzelem, 5 döntetlen, 10 vereség és az ezekkel együtt járó 29 bajnoki pont birtokában, a táblázat 9. helyét foglalják el. Az idei első mérkőzésüket megnyerték Füzesgyarmaton (2-4), azóta viszont sorozatban ötször kaptak ki, tehát fogalmazhatunk úgy, nincsenek jó passzban. Az előző fordulóban – bár egy-két szituációt kifogásoltak – az ESMTK csapatától szenvedtek 0-3 arányú vereséget, most viszont hazai körülmények között nyilvánvalóan ellenünk próbálnak meg kozmetikázni az eredménysoron. Gyakorlatilag minden-mindegy alapon focizhatnak, hiszen a kiesés veszélye jó eséllyel nem fenyegeti őket, az ellenünk elért bármilyen pozitív eredményt pedig bravúrnak könyvelhetnék el. A dabasi klub többféle néven is szerepelt már a bajnokságokban, így második együttesünk többször is találkozott velük: Dabas-Gyón néven 1-1 győzelem és vereség ellenünk mérlegük, majd már Meton-FC Dabas elnevezéssel 3 győzelem, valamint egy vereség egyenleggel bírnak. Első csapatként 2023. szeptember 30-án találkoztunk velük bajnoki mérkőzésen, amikor 3-0 arányú békéscsabai győzelem születetett.

Eltiltott játékos egyik csapatnál sem lesz, kisebb sérülések, betegségek azonban befolyásolhatják csapatunk keretének kijelölését. Mivel vármegyei csapatunk pénteken 17:00 órától a Gyulai Termál FC ellen játszik megyei rangadót, így jó eséllyel többen is visszajátszhatnak majd. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Lettner Lóránt Lászlónak, aki hét alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A hírek szerint télen jelentősebb jövés-menés volt a piros-fehérek háza táján. Érkeztek: Földeák Levente (Fehérvár II.), Jancsó Csaba (Gárdony), Knolmár Milán (Monor), Kócsa Tamás Gergely (Bánk) és Kovács Kristóf (Vasas II.). Távoztak: Erhardt Dominik (Komárom), Csóri László (Ceglédi VSE), Kristóf Márk Patrik (Karcag), Földes Milán (CSO-KI Sport), Zsigmond Benedek (Komárom), valamint Fritz Attila (visszavonult).

Csató Sándor: – Azért is tartottuk jó ötletnek a hétközi csapatépítő programot, mert nehéz időszak következik. Most volt lehetőség arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk, vidámságot vigyünk a hétköznapokba. Remélhetőleg ez segített a feltöltődésben mindenkinek és jó hatással lesz a hétvégi játékunkra.

A Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Újhelyi Tamást, segítőiként Balla Leventét és Gergely Mártont akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival 2024. március 10-én a Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE 5-1 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 633 sárga- és 38 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 24. fordulóját  2024. április 14-én (vasárnap) 11:00 órától Budapest Honvéd-MFA II. – Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kecskeméti TE 1911 II. – Hódmezővásárhelyi FC, 16:00 órától Martfűi LSE – Körösladányi MSK, Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre, BKV Előre – ESMTK, Monor SE – Ceglédi VSE, Füzesgyarmati SK – Vasas FC II., valamint Pénzügyőr SE – Szolnoki MÁV FC párosításokban rendezik meg.

Hatvankettő bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban változatlanul a Kecskemét II. (13.), Füzesgyarmat (14.), a Szeged II. (15.), valamint a Cegléd (16.) áll.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon közvetítjük az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=ZoJYJwJkUxI

Az előrejelzés szerint Dabas térségében közepesen felhős, szeles nap várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont akár +28 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2024. április 14-én (vasárnap) 19 óra 33 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Élőben közvetítjük a Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzést

Élőben közvetítjük a 2024. április 14-én (vasárnap) 16:00 órától megrendezésre kerülő Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024. 24. forduló bajnoki labdarúgó mérkőzést.

Meton-FC Dabas SE – Békéscsaba 1912 Előre

Az adást az alábbi hivatkozás alatt nézhetik:
https://www.youtube.com/watch?v=ZoJYJwJkUxI

Hajrá Lilák!


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Gyulai Termál FC

Békéscsaba 1912 ElőreGyulai Termál FC

Vármegyei I. osztály 2023/2024.
21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Gyulai Termál FC

2-1 (1-0)

A BELÉPÉS INGYENES!

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!


Időpont: 2024. április 12. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Cím: 5600 Békéscsaba, 4-es Honvéd utca 1/2.

Játékvezető: Kató Benedek

Asszisztensek: Petrovszki Péter, Lazanyecz Márk

Békéscsaba: Krnács Richárd, Komáromi Csongor, Futó Zsombor, Lauri Giuseppe Junior, Bacsa Krisztián, Kóródi Nándor, Szabó Csaba, Pusztai Olivér, Orvos Levente, Zvara Levente Mátyás, Mágocsi Bence. Cserék: Tóth Patrik, Harmati Zoltán, Gedó Gergő Adrián, Rostás Szilárd Pál, Farkas Ádám, Biró Bence János.
Vezetőedző: Jakab Péter

Gyula: Szabó Marcell, Dajcs Ádám, Borbély Zsombor, Kukla Zsombor, Tanner Gergő, Szabó Péter, Babinyecz Balázs, Bojtos Tamás, Katona György Viktor, Trescsula Máté, Varga Tamás Károly. Cserék: Csonka Dávid István, Nagy Sándor, Repisky Dániel, Kiss Tamás, Zsilák Mátyás, Horváth Zoltán.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerzők: Mágocsi Bence (18. és 53. perc), Tanner Gergő (56. perc).

 Sárga lapok: Pusztai Olivér (38. perc), Krnács Richárd (74. perc), Mágocsi Bence (77. perc), Biró Bence János (83. perc).


Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de kapura a hazai együttes volt veszélyesebb, amely Mágocsi egyéni akciója révén szerzett vezetést (1-0).

Az 56. percben Mágocsi duplázott, amikor a Szabó Csaba által csúsztatott labdát továbbította a hálóba (2-0). A válasz pár perc múlva érkezett és Tanner egy kiugratás után szépített (2-1). A meccs utolsó harmadában az egyenlítésért küzdött a listavezető, de a lehetőségei sorra kimaradtak, így első vereségét szenvedte el a szezonban.

Brlázs István Gábor: – Az utolsó félórára visszajöttünk a meccsbe, de az értékelhetetlen első hatvan perc miatt nem érdemeltünk volna egy pontot sem.

Jakab Péter: – Az első félidő remek játékát szünet után egy szép góllal meg tudtuk fejelni. Utána viszont nehéz dolgunk volt, mert az ellenfelünk mindent megtett az egyenlítés érdekében. Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, egyben gratulálok a Gyulának a bajnoki címhez!


Jegyzőkönyv, tabella:

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.